PORTRETTEN

Ben je op zoek naar bijzondere en sfeervolle portretfoto’s?
Naar iets anders dan standaard studio foto’s met een witte achtergrond?

Mijn aanpak kenmerkt zich door een focus op sfeer. Vooraf bespreken we welke sfeer de foto’s moeten uitstralen. Zacht, zakelijk, vrolijk, hip, stoer of modern. Aan de hand daarvan kiezen we een passende buiten- of binnen locatie en een geschikt tijdstip. Dit kan in een boerenland tijdens zonsondergang worden, maar ook midden in een grote stad in de avond, waarbij de lichten een sprankelend beeld geven.

Tijdens de fotoshoot nemen wij ruim de tijd om leuke en ontspannen foto’s te maken waarop je met veel plezier terug kunt kijken. Kijk rustig rond op deze pagina en wie weet zie ik je binnenkort voor de camera.

PORTFOLIO

PRIJZEN

Basic
€90
Shoot van 90 minuten
9 bewerkte foto’s
Tot 2 personen
Medium
€120
Shoot van 105 minuten
12 bewerkte foto’s
Tot 4 personen
Extra
€150
Shoot van 120 minuten
15 bewerkte foto’s
Tot 6 personen

In overleg zijn uitbreidingen op de bovenstaande pakketten mogelijk.

Voor locaties binnen binnen 15 km (enkele reis) van Maarssenbroek worden geen reiskosten berekend. Is de locatie verder weg, dan reken ik € 0,35 extra voor elke extra gereden kilometer.

Zwangerschapsshoot

Ook voor zwangerschapsshoots zijn de bovenstaande portretfotografie pakketten beschikbaar, als je zelf voor je kleding zorgt. Eventueel kan ik je adviseren over de te dragen kleding.

Voor € 30 kunnen bovenstaande pakketten uitgebreid worden met het gebruik van een speciale zwangersschap jurk. Een dergelijke jurk staat garant voor bijzondere zwangersschapsfoto’s en is beschikbaar in maat 36-40.

HOE WERKT HET?

Je kunt contact opnemen via mijn contactformulier of via Facebook. Als je al leuke ideeën hebt voor de fotoshoot hoor ik die graag!

Wij bespreken het doel, de sfeer en bepalen de locatie en het tijdstip van de fotoshoot. Ik vat dit alles samen en stuur een offerte.

Tijdens de fotoshoot nemen wij ruim de tijd om een leuke serie foto’s te maken. We maken foto’s op verschillende plekken en eventueel in verschillende groepssamenstellingen.

Uiterlijk 1 week na de fotoshoot ontvang je een link naar een beveiligde webpagina waarop je een selectie foto’s vindt. Deze foto’s zijn nog niet bewerkt en kun je daarom nog niet gebruiken. Op de webpagina vink je aan welke foto’s je graag wilt hebben. Het aantal te kiezen foto’s is afhankelijk van het gekozen pakket. Extra foto’s kunnen worden afgenomen tegen een meerprijs van 15 euro per foto.

Nadat de selectie is doorgegeven en de fotoshoot is betaald ontvang je binnen 3 weken digitaal de bewerkte foto’s in hoge resolutie. Deze foto’s kun je zelf laten afdrukken, maar ik kan ook afdrukken of wanddecoratie bestellen bij een gespecialiseerde drukker. Je kunt dit achteraf bepalen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Het aantal foto’s dat je kunt kiezen na afloop, maar ook de duur van de shoot.
In de grotere pakketten hebben wij meer tijd om een extra fotospot op te zoeken en verschillende groepssamenstellingen te fotograferen. Je ziet dit terug in het resultaat door een grotere variatie in de foto’s.
Dit is ook de reden dat er bij de portretfotografie pakketten een limiet is gesteld aan het aantal personen. Op deze manier is er ook voldoende tijd voor foto’s waarop de kinderen, of juist de ouders, samen staan.

Na de fotoshoot zoek ik de foto’s uit op basis van mijn kwaliteitseisen. Foto’s waarbij iemand zijn ogen dicht heeft, onscherpe foto’s of niet goed belichte foto’s worden direct verwijderd. Tijdens het kiezen ben je er zeker van dat je een technisch goede foto kiest. Je hoeft alleen nog de leukste uit te kiezen.

Nabewerking is een belangrijk onderdeel van mijn foto’s. Tijdens het fotograferen heb ik het eindresultaat al in mijn hoofd. Mijn wijze van fotograferen pas ik aan, zodat ik altijd het beste technische uitgangspunt voor de nabewerking heb. De onbewerkte foto’s sluiten nog niet volledig aan bij mijn visie en mogen daarom nog niet worden gebruikt.

Alle geleverde foto’s worden subtiel nabewerkt. Mijn uitgangspunt is dat foto’s tijdloos moeten zijn. Ik gebruik dan ook geen onnatuurlijke filters in mijn nabewerking. Elke foto bewerk ik individueel. Hierbij doe ik contrast en kleuraanpassingen om de foto’s nog meer de gewenste sfeer uit te laten stralen.
Bij het bewerken van personen hanteer ik de volgende regel:
Een kleine imperfectie zoals een puistje of wondje wil ik wel verwijderen uit een portret. Persoonseigenschappen die je maken zoals je bent zal ik niet aanpassen. Ik zal daarom iemand niet slanker maken of rimpels volledig verwijderen tijdens de nabewerking. Mijn ervaring is dat het ook eigenlijk niet nodig is, want de keuze van de juiste pose en het juiste licht zorgt op zichzelf al voor een aantrekkelijk beeld.

Ik verander de foto’s op mijn website regelmatig. Bij de offerte ontvang je een toestemmingsformulier waarop je kunt aangeven of de foto’s van je fotoshoot op de website mogen worden gebruikt.

De genoemde doorlooptijden zijn maximumtijden. In de meeste gevallen heb je je foto’s al sneller. Als je er zeker van wilt zijn dat je je foto’s hebt voor een bepaalde datum, dan kun je dat aangeven tijdens het boeken. Ik kan dan ruimte in mijn agenda reserveren, zodat je foto’s op tijd af zijn.